פינוי בינוי והתחדשות עירונית – כל המידע במקום אחד!

פינוי בינוי והתחדשות עירונית

פינוי בינוי הוא תהליך הכולל פינוי אנשים מבניינים עקב חששות בטיחותיים ובניית מבנה חדש לחלוטין במקום. זה יכול להיות בגלל אסונות טבע כמו בולענים, או מכיוון שהבניין מיושן ומסוכן למגורים. בינואר 2021 פונו שלושה בניינים בהוד השרון לאחר שנפער בולען באתר בנייה. בנוסף, בספטמבר 2021 פונה בניין דירות ברמת גן במהירות לאחר שהופיעו סדקים וגרמו לנזק. בכל המקרים הללו, בטיחותם של המתגוררים באזורים הנפגעים הועדפה על פני כל שיקול אחר.

פינוי בינוי – מה צריך לדעת?

פינוי בינוי הוא תהליך מורכב הדורש תכנון ושיקול דעת. לפני שמתחילים בפינוי בינוי, חשוב להבין את החוקים והתקנות המסדירים את התהליך. בפרט, יש לקחת בחשבון את חוק הפינוי והבינוי של ישראל. חוק זה מתווה את זכויותיהם של הנפגעים מפינוי וכן את אחריותם של האחראים על ביצוע הפינוי.

כמו כן, חשוב לקחת בחשבון את כל השפעות סביבתיות הפוטנציאליות שעלולות לנבוע מפרוייקטים של פינוי בינוי. לממשלת ישראל יש תקנות מחמירות לשמירה על הסביבה במהלך פרויקטי בנייה, ולכן חיוני להקפיד על ביצוען בעת תכנון פינוי יחד עם מפקח הבנייה מטעם הדיירים.

לבסוף, חשוב לקחת בחשבון את כל ההשלכות הכספיות האפשריות של פינוי בינוי. בהתאם לגודל הפרויקט והיקפו, עשויות להיות עלויות משמעותיות הקשורות לפינוי, כגון פיצויים לנפגעים או אגרות עבור היתרים או רישיונות הנדרשים לפרויקט. לכן חשוב לתקצב בהתאם לפני שמתחילים בפינוי בינוי.

 

כמה אחוזי הסכמה צריך?

בהתאם להחלטת ועדת הפנים, נדרש לקבל הסכמה של 66% מכל בעלים הדירות על מנת לפנות אותו ולהתחיל בפרויקט התחדשות עירונית (פינוי בינוי).

 

התנגדות לפינוי בינוי

פינוי בינוי הוא חלק חשוב ממנוע הצמיחה של תחום הנדל"ן בישראל. עם זאת, זה יכול לגבות מחיר לחלק מהדיירים שמתנגדים לפרויקט פינוי בינוי. דיירים אלו נתפסים פעמים רבות כסחטנים וחמדנים, אך ייתכן שיש להם סיבות מוצדקות להתנגד לפרויקט.

חוק המארגנים מעניק הגנות לבעלי הדירות בפרויקטים של פינוי בינוי הכרוכה בהריסתם ובנייתם מחדש. חוק זה מבטיח שבעלי הדירות יפוצו בהגינות על כל הפסד שנגרם עקב פרויקטים של התחדשות עירונית.

 

מה מקבלים הדיירים במסגרת פרויקט פינוי בינוי?

הדיירים שחתמו על הפינוי בינוי, מקבלים דירה חדשה בבניין חדש. הדירה תהיה גדולה יותר, ערכה גבוה יותר וכל זאת מבלי שהדיירים צריכים להשקיע סכום כספי.

שתפו את המאמר:

מאמרים אחרונים

השאירו פרטים ומפקח יחזור אליכם